Usluge

U radu sa pacijentima pridržavamo se najviših stomatoloških standarda, koristimo kvalitetne i sigurne materijalima i aparate svjetski poznatih kompanija u stomatologiji.

Popravak i liječenje zuba

Popravak i liječenje zuba

Rana dijagnostika i brz popravak zuba od ključnog su značaja kako se karijes nebi dalje širio i kako nebi izazivao daljnje probleme. Za popravak zuba na vrijeme, prije nego se pojavi bol važne su redovne kontrole.

Vađenje zuba

Vađenje zuba

Vađenje zuba se radi iz više razloga. Najčešći problem stvaraju umnjaci ili jako oštećeni zubi karijesom. U nekim situacijama zub se uklanja kod stisnutog rasporeda u vilici ili zbog postavljanja ortodontskog aparatića.

Izrada proteza i mostova

Izrada proteza i mostova

Krunice i mostovi su fiksni protetski radovi koji svojim oblikom, veličinom i bojom oponašaju prirodne zube. Krunica se postavlja na prethodno izbrušeni zub, a most izrađujemo kada nedostaje jedan ili više zuba.
 
Porculanske navlake

Porculanske navlake

U stomatologiji krunica je površina zuba prekrivena caklinom. Kad se površina zuba ošteti (lom, otkrhnuće, pukotina ili karijes), postavljaju se umjetne zubne navlake (krunice) kako bi se spriječilo daljnje oštećenje i gubitak zuba.

Cirkonijum (bezmetalne) navlake

Cirkonijum (bezmetalne) navlake

Bezmetalne krunice izrađene sa osnovom od cirkonijuma imaju prirodniji izgled, kroz njih svjetlost može da prolazi i samim tim se ne stiče utisak vještačkog materijala. Bezmetalne krunice mogu biti izrađene od ful cirkona ili od cirkona presvučenog keramikom.

Ultrazvučno skidanje kamenca

Ultrazvučno skidanje kamenca

Čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje te poliranje zubi spadaju u preventivnu dentalnu medicinu. Ove je tretmane najbolje raditi kada nam pacijenti dolaze na redoviti kontrolni pregled.

Zašto baš mi

Kombinacijom moderne tehnologije i dugogodišnjeg iskustva dolazimo do vrhunskog rezultata.
Zube činimo zdravijima, osmijeh idealnim, a život ugodnijim.

Ljubazno osoblje

Profesionalan pristup

Moderna oprema

Kvalitetan materijal

Adresa

Bulevar branilaca Dobrinje, Sarajevo

033 474 440

061 237 650

Email

kontakt@drdzafic.ba